Het doel van de contest is om zoveel mogelijk Belgische en andere radioamateurs te contacteren. Je gaat voor de score en het aantal contacten maar het is eveneens een mogelijkheid om voldoende te scoren om het WABP (worked all Belgian Provinces) en/of het WAE (worked all Europe) award te bekomen. 

In Zweden (SI9AAM) hebben we een mooie lokatie om op alle banden zowel België als de rest van Europa te werken. Afspraken werden reeds in de zomer 2014 gemaakt en nu, om 10:00 uur plaatselijke tijd vertrekt dan eindelijk onze "DX" vlucht met SAS, SK590 vanuit Brussels Airport.
Daar Dirk (ON7DS) op het laatste ogenblik forfait geeft wegens familiale redenen vertrekken enkel Raf (ON5RZ) en ik.
Om niet telkens iemand op en af naar Brussel te laten rijden besluiten we gebruik te maken van busvervoer. Aan het Crowne Plaza hotel, net achter Antwerp Expo passeert de "AirportExpress".
Vanaf 04:00 uur ieder uur een busje richting Brussel. Info vindt je op de website van De Decker - Van Riet ... je wordt vlak voor de ingang van de vertrekhal gedropt ...
Om problemen met de spits te vermijden leek 06:00 uur vroeg, maar je weet maar nooit richting Brussel met de onvoorspelbare spits. Het vliegtuig missen wegens file is wel het laatste wat ik zou willen ... Dus geen stres en tijd genoeg om alles in orde te brengen mochten er zich problemen voordoen met wat dan ook. 
Ons vervoer arriveert stipt om 06:10, bagage in de koffer, betalen bij het opstappen (10 Euro) en we zijn weg ... 

 

De foto's en filmpjes moeten nog verder bewerkt worden maar ik wil alvast de geclaimde score hier op m'n webpagina plaatsen.

 

 

 

   
© ON4AWT